Építőipari újdonságok

 

 

""Saját napelemes rendszer egyszerűen „

A legolcsóbb energia az, amit nem fogyasztunk el.” – tartja a mondás, de tagadhatatlanul pénztárcabarát az az energia is, amiért nem kell fizetnünk. Erre jelent megoldást, ha egy cég magának állítja elő a villamos energiát, méghozzá megújuló forrásból. Ma már erre sokféle megoldás létezik, de a legpraktikusabb ezek közül a napelem, hiszen ez az eszköz rugalmasan felszerelhető gyakorlatilag bármilyen épületre, legyen az egy irodaház, vagy bármilyen más telephely. A legfontosabb azonban minden esetben az, hogy a napelemes rendszer az egyedi igényekhez igazodva, személyre szabottan épüljön ki.

 Ezt kínálja az MVM Partner Zrt., amely szolgáltatási csomagja keretében a tanácsadástól a tervezésen és engedélyeztetésen át egészen a kivitelezésig segít kialakítani a nap energiáját hasznosító, villamosenergia termelő rendszereket, melyek tapasztalatuk révén minden jogszabályi és műszaki feltételnek maradéktalanul meg fognak felelni. A folyamat kezdetén minden esetben felmérik az épületeket, telephelyeket a napelemek telepítése szempontjából. Ezt követően díjmentesen elkészítik a telepítésre vonatkozó ajánlatot, amely semmire nem kötelezi az esetleges megrendelőt. Amennyiben a vállalkozás úgy dönt, hogy a megújuló energia felhasználása mellett teszi le a voksát és megrendeli a szolgáltatást, úgy megkezdik a beruházás kivitelezését a tervezéstől egészen az üzembe helyezésig úgy, hogy közben az összes engedélyeztetési folyamatot és dokumentációs munkát is elvégzik. Ezen kívül a szolgáltatás keretében opcionálisan felkutatják a számba vehető pályázati lehet?ségeket, és segítséget nyújtanak azok elkészítésében is, így ennek köszönhetően a beruházási költségek akár jelentős mértékben is csökkenhetnek. 

A kivitelezendő napelemes rendszer beépített teljesítménye alapján akár a háztartási méretű kiserőmű kategóriába is tartozhat, amennyiben megfelel az erre vonatkozó jogszabályi követelményeknek, vagyis kisfeszültségű hálózatra csatlakozik, és a csatlakozási teljesítménye felhasználási helyenként nem haladja meg az 50 kW-ot. Ezen felül természetesen képesek kialakítani akár több száz kW-¬os beépített naperőműveket is. "1

 

 

1- Saját napelemes rendszer egyszer?en- www.szephazak.hu